Anketa

Koje podatke tražite na ovim stranicama?
  Kontakt podatke

  Vijesti iz rada LAG-a

  Općenite vijesti


Rezultati

Savjetovanje s interesnim skupinama na LAG području vezano uz Lokalnu razvojnu strategiju i informacije vezane uz objavu LAG natječaja u 2018. godini - Općina Šandrovac


4.12.2017. godine u Vijećnici Općine Šandrovac s početkom u 19:00 sati održano je savjetovanje s interesnim skupinama na LAG području vezano uz Lokalnu razvojnu strategiju i informacije vezane uz objavu natječaja u 2018. godini.


 


Prezentaciju je održala Romana Diebalo Šimić, projekt menadžerica LAG-a Sjeverna Bilogora.


 


Na samom početku savjetovanja okupljeni su popunili upitnik kako bi se prikupile stvarne potrebe ljudi s terena.


 


Prezentacija je obuhvatila sve prijedloge tipova operacija koji su predviđeni u Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a Sjeverna Bilogora. Riječ je o prijedlozima jer je sukladno smanjenom, dodijeljenom iznosu za  19.2., LAG Sjeverna Bilogora krenuo s izmjenom (od dopuštene 3 do kraja 2019. godine) Lokalne razvojne strategije.


 


Potencijalne prijavitelje zanimao je tip operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (u LRS-u LAG-a je pod brojem 1.1.4) i 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ (u LRS-u LAG-a pod brojem 1.1.1) – opremanje i nabava poljoprivredne mehanizacije.


 


Svoja iskustva vezana uz natječaje Programa ruralnog razvoja prenijela su dva OPG-a, jedan koji je proveo projekt odobren na tip operacije 4.1.2 „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“, a drugi čeka rezultate projektne prijave na tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“.


 


Savjetovanje će se održati po svim općinama  koje se nalaze na LAG području te će se nakon prikupljenih podataka izmijeniti financijski i akcijski plan provedbe 19.2.


 


 Objavljeno: 5.12.2017.


LEADER