Anketa

Koje podatke tražite na ovim stranicama?
  Kontakt podatke

  Vijesti iz rada LAG-a

  Općenite vijesti


Rezultati

Savjetovanje s interesnim skupinama na LAG području vezano uz Lokalnu razvojnu strategiju i informacije vezane uz objavu LAG natječaja u 2018. godini - Općina Nova Rača


5.12.2017. godine u Vijećnici Općine Nova Rača s početkom u 19:00 sati održano je savjetovanje s interesnim skupinama na LAG području vezano uz Lokalnu razvojnu strategiju i informacije vezane uz objavu natječaja u 2018. godini.


 


Prezentaciju su održale Romana Diebalo Šimić, projekt menadžerica LAG-a Sjeverna Bilogora i Romana Kovačić, stručna suradnica LAG-a.


 


Na početku savjetovanja okupljeni su popunili upitnik kako bi se prikupile stvarne potrebe ljudi s terena.


 


Prezentacija je obuhvatila sve prijedloge tipova operacija koji su predviđeni u Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a Sjeverna Bilogora. Riječ je o prijedlozima jer je sukladno smanjenom, dodijeljenom iznosu za  19.2., LAG Sjeverna Bilogora krenuo s izmjenom (od dopuštene 3 do kraja 2019. godine) Lokalne razvojne strategije.


 


Potencijalne prijavitelje zanimao je tip operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ (u LRS-u LAG-a je pod brojem 1.1.4) i 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ (u LRS-u LAG-a pod brojem 1.1.1) – opremanje i nabava poljoprivredne mehanizacije.


 


Svoje iskustvo vezano uz tip operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ podijelila je jedna članica OPG-a. Javili su se na prvi natječaj u srpnju 2015. godine, odluku o dodjeli sredstava dobili su u kolovozu 2016. godine i ovih dana su dobili drugu (zadnju) ratu isplate. Primjer uspješno provedenog projekta, uz puno truda, strpljenja i ljubavi prema poslu.


 


Savjetovanje će se održati po svim općinama  koje se nalaze na LAG području te će se nakon prikupljenih podataka izmijeniti financijski i akcijski plan provedbe 19.2.


 


 


 Objavljeno: 6.12.2017.


LEADER