KLUB 7 - nastavak projektnih aktivnosti - LAG Sjeverna Bilogora
Disable Preloader

Projekt

Od 5. srpnja do 8. srpnja održala se sedma projektna aktivnost u međuteritorijalnom projektu suradnje KLUB 7 na području LAG-a Bosutski niz.


„Idemo u Srijem“


Zadnju edukaciju „Uloga zaštićenih dijelova prirode u razvoju ruralnog turizma“ održala je dr. sc. Dalia Matijević, dipl. ing. biol., stručna voditeljica Odjela stručnih poslova zaštite, očuvanja i održivog korištenja Javne ustanove Parka prirode Učke.


Zadnji itinerar odveo nas je putem Spačvanskog bazena, Centara za promatranje ptica Nijemci i Rokovačakih zidina koji su bili pravi dragi kamenčići osmišljeni od naši domaćina.


Dobrodošli u svijet zlata i zelenila, u svijet „rijeke bez izvora“. U svijet u kojem šetaju divovski hrastovi, u društvu joha i poljskih jasena praćeni pjevom ptica i rikom jelena. Spačvanski bazen je najniži i najvlažniji dio bosutske Posavine. Spačva je svjetski poznata po tvrdom, čvrstom i trajnom drvu hrasta lužnjaka od kojeg se izrađuju parketi, namještaj, drvenarija, ali i željeznički pragovi, brodovi, mosti i drugo.


Centar za promatranje ptica Nijemci smješten je u blizini šume, okružen oranicama, salašima i rijekom Bosut i idealno je mjesto za odmor u prirodi. Unajmite bicikl ili čamac, ponesite dalekozor i uživajte u promatranju mnogobrojnih vrsta ptica.


Jeste li znali da je Bosut rijeka koja prijepodne teče u jednom smjeru, a poslije podne u drugom?


Rokovačke zidine, ostatke rimokatoličke crkve, pronaći ćete južno od Vinkovaca s desne strane ceste za Rokovce.


Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj


#KLUB7 #LAGBosutskiniz #LAGFrankopan #LAGMarinianis #LAGSjevernaBilogora #LAGŠumanovci #LAGTerraLiburna #LAGZagora #projektsuradnje #ruralnirazvoj #održivirazvoj


 Natrag


Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner