Održano predavanje „Ekološka i integrirana gnojidba i zaštita u voćarstvu i povrćarstvu“ - LAG Sjeverna Bilogora
Disable Preloader

Novosti

16. ožujka 2023. godine održano je predavanje „Ekološka i integrirana gnojidba i zaštita u voćarstvu i povrćarstvu“. Predavanje je održano u Vijećnici Općine Rovišće, a održala ga je Amalka Vukelić iz poduzeća Andermatt Bioinput d.o.o. 


Od 1988. godine Andermatt grupacija postavila si je za cilj zamjenu kemijskih pesticida dobrim biološkim alternativama poput mikrobnih proizvoda, prirodnih tvari, korisnih insekata i zamki. Prvi su pokrenuli proizvodnju sredstava za zaštitu bilja na bazi bakulovirusa. Danas je općepriznato kako upotreba bioloških kontrolnih mjera nudi ne samo rješenje u organskoj poljoprivredi već i vrlo učinkovit alat unutar integriranih ili konvencionalnih programa suzbijanja štetočina za ekološki prihvatljivu proizvodnju hrane bez kemijskih rezidua.


Paleta njihovih proizvoda sastoji se od: insekticida, fungicida, bio stimulanasa i bio inkulanata, mikrobiološkog tretmana sjemena, regulatora rasta, kontrole glodavaca, makroorganizama i sustava za praćenje i hvatanje u stupice. Osim biljne zaštite, proizvode liniju proizvoda namijenjenih ekološkoj stočarskoj proizvodnji: pčelarstvu, peradarstvu i govedarstvu, ali i kućnoj upotrebi.  


Amalka Vukelić održala je predavanje i odgovorila na brojna pitanja sudionika. Istraživanja su pokazala da je ekološka poljoprivreda jeftinija od konvencionalne poljoprivrede pa pozivamo sve da pokušaju i barem dio svoje proizvodnje prebace u ekološku. Ekološka poljoprivreda temelji se na pravovremenoj preventivi pa se za svu pomoć slobodno obratite našoj dragoj Amalki, vili koja ponosno nosi svoje ime.


Poduzeće Andermatt Bioinput d.o.o. imat će svoj izložbeni prostor na 24. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu pa ih posjetite i saznajte sve iz prve ruke.


Predavanje je trajalo od 16:30 do 17:45 sati. Natrag


Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner