Potpisan ugovor za provedbu jednodnevnog edukativnog predavanja i praktične radionice „Digitalizacija u poljoprivredi“ - LAG Sjeverna Bilogora
Disable Preloader

Novosti

LAG Sjeverna Bilogora 2. srpnja potpisao je ugovor za provedbu jednodnevnog edukativnog predavanja i praktične radionice „Digitalizacija u poljoprivredi“ temeljem županijskog Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora udrugama za provedbu programa i projekata iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bjelovarskoj-bilogorskoj županiji za 2024. godinu. u vrijednosti od 930,94 eura.


Jednodnevno edukativno predavanje i praktična radionica „Digitalizacija u poljoprivredi“ educirat će polaznike o mogućnostima novih tehnologija i digitalizaciji poljoprivredne proizvodnje. Pomoću raznih alata koji prikupljaju i obrađuju podatke s visokim stupnjem točnosti omogućava se učinkovitija i kvalitetnija proizvodnja uz održivo korištenje proizvodnih resursa i vlastitog rada. Sve to utjecat će na smanjenje troškova proizvodnje, smanjenje utroška i povećanje iskoristivosti inputa (gnojiva, zaštitna sredstva, voda), povećanje prinosa i kvalitete te minimiziranje negativnog utjecaja na okoliš. Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora u svojoj Lokalnoj razvojnoj strategiji za razdoblje 2023. – 2027. predvidjela je intervencije za mala i srednja poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a u kojima će se dodatno bodovati uvođenje digitalizacije u poljoprivrednu proizvodnju pa će im navedeno stručno edukativno predavanje i praktična radionica „Digitalizacija u poljoprivredi“ omogućiti uvid u mogućnosti koje nude nove tehnologije i alati digitalizacije u poljoprivredi.


Edukacija će se održati 31. kolovoza na području općine Kapela, a održat će ju dr. sc. Ivana Rendulić Jelušić i Augustin Jelušić, dipl. ing. el., MBA iz Alti Agro d.o.o.


Sredinom kolovoza objavit ćemo sve detalje vezane uz raspored i prijavu pa pratite našu stranicu.


#ruralnirazvoj #održivirazvoj #digitalizacija #poljoprivrednici #LAGSjevernaBilogoraNatrag


Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner Lagbanner